Hvorfor kjøpe nybolig?

Hvorfor kjøpe nybolig?

Det kan være billigere å kjøpe nytt, enn brukt

  • Boliger under oppføring har lavere omkostninger enn brukte boliger da du kun betaler 2,5% av tomteverdien i dokumentavgift til staten – ikke 2,5% av hele kjøpesummen som ved brukte boliger.
  • Boliger under oppføring har ofte faste priser som ikke presses opp i budruner, slik som ofte skjer på brukte boliger. Det ligger en trygghet i å vite hva det koster.
  • Boliger under oppføring har lavere energiforbruk pga. krav om bedre isolering, noe som gir deg lavere strømregning, og i tillegg er bra for klimaet.
  • Boliger under oppføring betyr lavere vedlikeholdskostnader i mange år fremover.
  • Boliger under oppføring kan være en veldig god investering, da dette er boliger som er ettertraktet i markedet

God tid til boligbytte og flytting
Du får god tid til å forberede salg og flytting fra dagens bolig. Du får tid til å planlegge hvordan ditt nye hjem skal bli, og påvirke detaljene i utformingen av den nye boligen som er under oppføring. Boliger under oppføring er bygget i henhold til strenge oppdaterte kvalitetskrav og du har 5 års reklamasjonsrett. Dette er det verdt å vente på.

God veiledning for ditt boligvalg
Å flytte inn i en helt ny bolig er en uslåelig følelse. Her ligger ingen rester eller slitasje fra andre som har brukt boligen. Denne boligen er skapt for bare deg. Dagens måter å visualisere boliger på er veldig virkelighetsnær og troverdig. Både utbygger og megler sitter på detaljert kunnskap om prosjektets leveranser og utforming, og vil hjelpe deg igjennom alle spørsmål.

Best mulig salg av din nåværende bolig
Fordelen med å kjøpe bolig under oppføring, er at man får tid til å gjennomføre et godt salg av sin nåværende bolig. I tillegg kan man få med seg verdistigningen i boligmarkedet i denne perioden.

5. Arealeffektive løsninger gir god plass
En av fordelene med å kjøpe bolig under oppføring er at dagens utbyggere har stort fokus på arealeffektive planløsninger. I tillegg leveres de fleste nybyggprosjekt med romslig og fornuftige muligheter for oppbevaring.

6. Individuelle tilpasninger gir verdifulle boliger
Ved kjøp av bolig under oppføring får du mulighet til å gjøre egne farge-, material- og utstyrsvalg. Kjøper du en brukt bolig, så kreves det ofte større endringer eller renovering til en høyere pris før det blir ditt eget hjem. Det gir verdifulle boliger å bo i, og siden selge videre. Rådfør deg gjerne med megler for å finne ut hvilke tilvalg som vil lønne seg å prioritere med tanke på fremtidig videresalg.