Arkitektens visjon

Illustrasjon. Endringer vil forekomme.

Arkitektens visjon:

Unike leiligheter i et stemningsfullt bygg

Når et gammelt lagerbygg skal forvandles til topp moderne leiligheter, er det godt å ha noen med kunnskap og erfaring i ryggen. Og den kunnskapen har Skibnes Arkitekter i massevis. Slik har de jobbet for å skape boliger – like unike som dem som skal bo der.

– Ilsvika er en rik og variert bydel, som ligger rett ved både marka, fjorden og sentrum. Derfor har vi tegnet leiligheter både for dem som trives i litt mindre leiligheter, og for dem som ønsker litt mer albuerom, forteller Stein Audun Jenssen, partner i Skibnes Arkitekter AS.

Bygget som restaureres var opprinnelig en fabrikk bygd under 1. verdenskrig, noe arkitektene har latt seg inspirere av. Fabrikken besto av store produksjonslokaler og lagerrom. Dette gir leilighetene ekstra takhøyde og en helt spesiell romfølelse. I tillegg er også det karakteristiske vindusformatet videreført.

– I arbeidet med å transformere et gammelt lokale prøver vi alltid å bevare så mange av de særtrekkene og kvalitetene som mulig – selvsagt uten at det går på bekostning av opplevelsen av å bo der, forteller Jenssen.

 

Transformasjonen fra fabrikklokaler til leiligheter gir ekstra takhøyde og en helt spesiell romfølelse.

Morgenbad og kveldssol

Selv om leilighetene i den nye blokka ikke har de samme særtrekkene som de restaurerte leilighetene, vil de ha det samme uttrykket, forsikrer arkitekten.

– Vi har jobbet mye med å ha et gjennomgående tema. Så både i material- og fargevalg vil de to byggene snakke med hverandre.

Å bygge gode uteområder har vært viktig for arkitektene.

– Ikke alle leilighetene vil få privat balkong, på grunn av restriksjoner fra byantikvaren. Derfor ble det ekstra viktig for oss å lage hyggelige fellesområder utenfor – som også binder de to byggene sammen.

 

Hyggelige fellesområder skal binde de to byggene i prosjektet sammen.

Det kommer et stort uteområde mot fjorden. Her kan du nyte kveldssola om sommeren, og ønsker du å ta et morgenbad, ligger fjæra kun en kort spasertur unna.

– Å legge uteområdet der var helt naturlig. Ilsvika er en bydel som faktisk har overrasket meg positivt med tanke på solforholdene. Så på uteområdene vil det bli svært fi nt å nyte både kveldssol og kort avstand til et forfriskende bad, avslutter arkitekten.